Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Humanitas-bestuurder: Medische bril verkleurt corona-aanpak

Redacteur Zorgmanagement
De aanpak van corona dreigt net als tijdens de eerste golf te veel gekleurd te worden door een medische benadering. Dat stelt bestuursvoorzitter Gijsbert van Herk van Humanitas in Rotterdam: ‘We lijken soms weinig te leren. Ook nu weer ging alle aandacht in no time naar de acute zorg.’
Genomineerde zorgmanager
Gijsbert van Herk, bestuurder Humanitas. Foto: Fotobureau Roel Dijkstra
Premium

Om deze tendens te doorbreken

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. De achterstelling van de care t.o.v. de cure, terwijl de cliënten in vooral de verpleeghuizen vaak nog kwetsbaarder zijn, (h)erken ik helemaal. Maar wat ik niet begrijp is dat dhr. Van Herk daarvoor wijst naar het C19 Red Team.

   Als er in maart meteen een goed mondkapjes- en hygiëneprotocol was ingevoerd in de verpleeghuizen, waren daar lang niet zo veel sterfgevallen geweest. Echter, dat is niet het Red Team te verwijten, maar het RIVM/OMT/MinVWS.

   Het Red Team pleit al heel lang voor een goed mondkapjesprotocol, maar het is Den Haag dat zijn ogen daarvoor sloot en alleen maar luisterde wat antimondkapjesdokter Van Dissel vertelde. En nog wordt er nauwelijks naar het Red Team geluisterd. Helaas!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.