Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Hypotheekdirecteur Aveleijn krijgt toch bonus

Mark van Dorresteijn
De omstreden directeur Johan van Praet van zorginstelling Aveleijn kreeg vorig jaar een bonus van 40.000 euro voor de behaalde resultaten in 2008. De toegekende bonus was tot op heden niet bekend, maar blijkt uit de jaarrekening die Aveleijn heeft gedeponeerd. Zo meldt TC Tubantia.
Hypotheekdirecteur Aveleijn krijgt toch bonus

Naast zijn jaarsalaris van twee ton en een door de rechter toegekende ontslagvergoeding van nog eens twee ton kostte de arbeidsplaats van Van Praet 474.000 euro aan bruto-inkomen.

Hypotheek

Johan van Praet kwam in opspraak omdat hij een renteloze hypothecaire lening van 550.000 euro kreeg als extra beloning voor zijn goede functioneren, boven op zijn salaris en andere bonussen. In de jaarrekening staat te lezen dat “de hypothecaire lening per 12 april 2010 geheel is afgelost waarbij de hypothecaire akte is geroyeerd.” Ook is de waardevastgarantie in 2010 komen te vervallen, volgens de jaarrekening. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Aveleijn-bestuurder Van Praet krijgt twee ton vertrekpremie

Van Praet ontslagen bij Aveleijn

OR Aveleijn eist vertrek van bestuurder Van Praet

Toezichthouder schrapt lening directeur Aveleijn

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.