Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ICD-10 op Landelijke Codeursdag van NVMA

Mario Gibbels
Tijdens de Landelijke Codeursdag komen tal van onderwerpen aan de orde die direct en indirect verband houden met de introductie van de ICD-10 in Nederland. De ICD-10 is de internationale classificatiestandaard voor de registratie van ziekten.

Op dit moment wordt nog gewerkt met de ICD-9, deze is echter verouderd en sluit onvoldoende aan bij de huidige praktijk. Daarnaast wordt de ICD-9 niet meer door de wereldgezondheidsorganisatie onderhouden. De meeste landen hebben ICD-9 reeds vervangen door de ICD-10.

Op de Codeursdag zal het gebruik van de ICD-10 binnen de gegevensset van de Landelijke Basisregistratie Ziekenhuiszorg (LBZ) aan de orde komen. Ook wordt aandacht besteed aan het “DBC dossier”. Als afsluiting wordt de kwaliteitsindicator Hospital Standardized Mortality Ratio (HSMR) in relatie tot de kwaliteit van coderen besproken.

Het congres vindt plaats op 19 november in Amstelveen. Joost Zuurbier, programma directeur CMDZ van de Eramus Universiteit, verzorgt de opening en afsluiting. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.