Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ICT-Benchmark: Zorginstellingen werken aan ‘infrastructuur 2.0‘

Annelies Vermeulen
Zorginstellingen richten zich op het realiseren van een ‘infrastructuur 2.0’ met nieuwe technologieën om de bereikbaarheid, veiligheid en zelfredzaamheid van cliënten te verbeteren. Dat blijkt uit een benchmark van ICT-specialist Imtech ICT Communication Solutions.
ICT-Benchmark: Zorginstellingen werken aan 'infrastructuur 2.0‘

Met de ‘infrastructuur 2.0‘ is niet alleen de beheersbaarheid en toegankelijkheid van de systemen te verbeteren, maar kunnen ook de nieuwste mogelijkheden voor woonzorg worden benut. Wat de bereikbaarheid betreft, denken de instellingen aan het digitaal lokaliseren van zorgverleners en het integreren van telefoon-, berichten- en dataverkeer. Uit de benchmark blijkt dat op het vlak van veiligheid ze nieuwe vormen van elektronische detectie en preventie zien. Wat betreft de zelfredzaamheid van cliënten kijken instellingen naar domotica. Een goed voorbeeld hiervan zijn de woonzorgservice-units waarmee zorg- en welzijnsdiensten, sensoren, (sociale) alarmering, maar ook videocommunicatieservices worden ondersteund. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Benchmark: ‘Software-uitgaven grootste ict-kostenpost ziekenhuizen’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.