Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ constateert onverantwoorde zorg bij aanbieder IZAH

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft Stichting Internationale Zorg aan Huis (IZAH) in Dordrecht voor een periode van 4 maanden onder verscherpt toezicht gesteld. De thuiszorgaanbieder levert onverantwoord zorg met te laag opgeleid personeel.
IGZ constateert onverantwoorde zorg bij aanbieder IZAH

De inspectie bezocht IZAH op 10 oktober in het kader van haar toezicht op nieuwe en onbekende toetreders. Uit het onderzoek van de inspectie bleek onder andere dat er onveilige situaties met medicatie waren en medewerkers onbevoegd voorbehouden en risicovolle handelingen verrichtten zonder uitvoeringsverzoek. De inspectie heeft IZAH opgelegd voor de grootste risico’s gelijk maatregelen te treffen. Dit heeft de organisatie gedaan.Bestuurlijke ervaring

De raad van bestuur  van de instelling die zich voornamelijk richt op allochtone klanten, heeft geen bestuurlijke ervaring of zorgachtergrond en er was verschil van inzicht tussen het bestuur en het management over de aansturing van IZAH. Dit kwam de continuïteit van verbeteringen van het zorgproces niet ten goede.Structurele tekortkomingen

Gelet op de structurele tekortkomingen en de huidige wijze van aansturing stelt de inspectie IZAH onder verscherpt toezicht. De IGZ blijft met aangekondigde en onaangekondigde bezoeken IZAH volgen tot de zorg weer in orde is. IZAH levert zorg op somatisch, psychogeriatrisch, verstandelijk en zintuiglijk gebied aan ongeveer 160 cliënten in Rotterdam en Dordrecht.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.