Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ: Frion verbetert kwaliteit zorg

Redactie Zorgvisie
De Zwolse zorginstelling Frion heeft de kwaliteit van zorg grotendeels verbeterd, zo blijkt uit een rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. In januari vorig jaar stelde de inspectie na onderzoek vast dat de kwaliteit van zorg op acht gebieden slecht was.

Dit geldt op dit moment volgens de inspectie alleen nog voor de continuïteit van de zorg. De oorzaak hiervan zijn grote wisselingen van personeel en de inzet van invallers. Dit wil Frion zoveel mogelijk beperken. Volgens Frion was de slechte score toe te schrijven aan de gevolgen van de fusie waaruit Frion is ontstaan. ‘Bij de samenvoeging van de Van Koetsveldstichting en de ASVZ Overijssel bleken bepaalde systemen niet op elkaar aan te sluiten. De medewerkers hadden een grote mate van vrijheid. Bedrijfsmatig gezien was dit niet goed.’ Over een jaar bezoekt de inspectie Frion opnieuw waarbij het risico-aspect continuïteit van zorg centraal staat.(Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

ASVZ Groep verandert in Carante Groep

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.