Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IGZ sleept cardiologen Ruwaard voor tuchtcollege

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat een tuchtklacht indienen tegen drie cardiologen van het voormalige Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse. Dat bevestigd een woordvoerder naar aanleiding van berichtgeving van RTV Rijnmond.
IGZ sleept cardiologen Ruwaard voor tuchtcollege
Foto: ANP - Arie Kievit

Volgens de woordvoerder heeft de IGZ de klacht bij het medisch tuchtcollege in voorbereiding. Meer wil de IGZ er niet over kwijt. Zo blijft bijvoorbeeld de aanleiding voor en de inhoud van de klacht onbekend en is evenmin duidelijk wanneer de klacht wordt ingediend.

Professionele standaard

RTV Rijnmond stelt in het bericht dat de cardiologen ervan worden verdacht tussen 2007 en 2012 niet volgens de professionele standaard te hebben gewerkt in Spijkenisse. Daardoor zouden hun patiënten onnodige risico’s hebben gelopen.

Ruwaard van Putten

In 2010 werd bekend dat op de afdeling cardiologie van het Ruwaard in Spijkenisse een onverklaarbaar hoog aantal sterfgevallen zou zijn geweest. Het ziekenhuis werd onder verscherpt toezicht gesteld en uiteindelijk overgenomen door drie ziekenhuizen uit de regio. Sindsdien heet het Spijkenisse Medisch Centrum. Justitie liet in oktober weten niemand te vervolgen voor het hoge aantal sterfgevallen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.