Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Info Support en Myosotis maken WebRAAP beschikbaar voor ggz

Mark van Dorresteijn
Info Support en Myosotis hebben een overeenkomst gesloten voor de levering van de online registratie- en triage-applicatie WebRAAP. De applicatie is al in gebruik bij vier ggz-instellingen.
Info Support en Myosotis maken WebRAAP beschikbaar voor ggz

WebRAAP, registratie- en adviessysteem voor de acute psychiatrie, is een webapplicatie voor spoedeisende psychiatrische zorg. Gebruikers kunnen er niet alleen administratieve en zorginhoudelijke patiëntgegevens in opslaan, maar de applicatie helpt psychiaters ook om beslissingen te nemen over opnames en inbewaringstellingen.

Beslissingsondersteuning

Aan de hand van een vragenlijst worden gebruikers geholpen om deze beslissingen te nemen: de applicatie laat zien wat anderen in een soortgelijk geval zouden beslissen – bijvoorbeeld wel of geen gedwongen opname. Deze adviesfunctie bevordert niet alleen de uniformiteit in de acute diensten, maar de gegevens worden ook gebruikt voor verder wetenschappelijk onderzoek.

Beschikbaarheid

De webapplicatie WebRAAP is nu in gebruik bij ggz-instellingen in Amsterdam, Rotterdam en Apeldoorn. Door de samenwerking met Info Support wordt de applicatie ook beschikbaar voor andere ggz-organisaties. Erik Smudde, Sales Manager Zorg & Verzekeringen bij Info Support: ‘Myosotis heeft de inhoudelijke kennis van de applicatie, wij hebben een goede marktpositie in de GGZ-sector.’

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.