Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspecteur Ian Leistikow bijzonder hoogleraar

Prof.dr. Ian Leistikow is voor vier jaar benoemd als bijzonder hoogleraar Overheidstoezicht op Kwaliteit en Veiligheid van de Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Leistikow werkt als inspecteur bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en volgt prof. dr. P.B.M. Robben op.
ian400.jpg

De leerstoel ‘Overheidstoezicht op Kwaliteit en Veiligheid van de Gezondheidszorg’ verbindt de praktijk van de IGZ met onderzoek naar de effecten van het toezicht op de zorg. Dit helpt de inspectie als lerende organisatie om haar werkwijzen steeds aan te blijven passen aan de ontwikkelingen in de zorg waarop zij toeziet. Daarnaast is het de bedoeling dat de opgedane kennis en ervaring wordt gedeeld binnen en buiten de inspectie en de Erasmus Universiteit.

Toezichthouder
De benoeming van Leistikow past in het vergroten van de effectiviteit van de inspectie in het bewaken en bevorderen van de kwaliteit van zorg. ‘Zo kan deze leerstoel een steentje bijdragen aan het vertrouwen van 17 miljoen Nederlanders in een toezichthouder die door de ogen van de burger een beeld vormt over de zorgverlening, zorg zoals je die jouw eigen dierbaren gunt’, aldus Leistikow.

iBMG
De leerstoel is sinds 2009 gevestigd aan het instituut voor Beleid en Management Gezondheidszorg (iBMG), vakgroep Health Care Governance (HCG) van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.