Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie: ziekteverzuim is risico

De Inspectie voor de gezondheidszorg overweegt het ziekteverzuim in zorgorganisaties te gaan volgen. Dat zegt inspecteur-generaal Gerrit van der Wal in Trouw.
Inspectie: ziekteverzuim is risico

De inspecteur-generaal stelt in het interview dat registratie van gegevens, zoals sterftecijfers, ongelukken kan helpen voorkomen. Hij suggereert dat verzuimcijfers daar wellicht bij horen.

Van der Wal: “Ik had vorige week overleg met de Arbeidsinspectie. We constateerden dat een hoog ziekteverzuim een aanwijzing kan zijn dat de kwaliteit van de zorg gevaar loopt. Want dat betekent doorgaans dat er veel uitzendkrachten worden ingezet, die misschien niet zo bekend zijn met een afdeling of nog weinig ervaring hebben. Een hoog ziekteverzuim kun je als risicofactor aanmerken.” Waar, concludeert Trouw, je dus een instelling op zou moeten kunnen aanspreken voordat er ongelukken gebeuren.

De inspectie laat desgevraagd niet los hoe concreet de plannen zijn. “Daar kunnen we niets over zeggen. Er vindt overleg plaats tussen de inspecties”, zegt een woordvoerster. (Zorgvisie – Krista Kroon)

Terug naar zorgvisie.nl/hrm >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.