Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Intel lanceert text reader voor slechtzienden

Mario Gibbels
Maak met een nieuw apparaatje van Intel een foto van het krantenbericht dat interessant lijkt, en het wordt voorgelezen door het aparaat. Zo kunnen mensen met dislexie en slechtzienden ook de krant ‘lezen’.

De Intel Reader gebruikt een camera met hoge resolutie om een geprinte tekst om te zetten in een digitale tekst en leest deze daarna hard op voor, terwijl de tekst ook nog op het scherm te zien is. De reader kan met 2GB geheugen zo’n 600 pagina’s scannen. Het apparaat kan ook tekst uit emails of van weppagina’s halen en via de USB-poort in gesproken woord op een MP3 speler of mobiele telefoon zetten.

Miljardair Richard Branson uitgedaagd

De reader is ontwikkelt door Ben Foss, een directeur bij Intel’s Digital Health Group. Op geheel Amerikaanse wijze vertelt Foss trots: “Dit apparaat geeft mensen niet alleen toegang tot teksten, maar geeft ze ook toegang tot hoop en zelfrespect.” Dat kost dan wel 999,- Britse ponden. Tijdens de lancering daagde Foss zakenman en miljardair Richard Branson van Virgin uit om het apparaat te gebruiken. Branson is dyslectisch. “Als hij het niets vindt, dan zullen we een van zijn vliegtuigen wassen.” (ICTzorg – Hein Bosman)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.