Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Intelligente bewegingsmeter monitort patiënten thuis

Mario Gibbels
Als patiënten na een revalidatieprogramma in het ziekenhuis naar huis gaan, is het maar de vraag of zij het activiteitenpatroon in het dagelijks leven kunnen behouden. Maastricht Instruments ontwikkelde daarom een intelligente stappenteller, de CAM.

Luciferdoosje

De stappenteller, met ongeveer het formaat van een luciferdoosje, meet niet alleen hoeveel bewegingen iemand maakt, maar ook welk patroon er in die bewegingen zit en met welke intensiteit de bewegingen worden gemaakt. Op die manier kunnen artsen zien hoe actief de patiënten zijn, want de patiënten kunnen dit zelf slecht inschatten. De actievelingen onderschatten zichzelf en de inactieven overschatten zichzelf.

Groot wetenschappelijk onderzoek

Op dit moment moeten patiënten die een CAM mee naar huis krijgen nog regelmatig terugkomen naar de behandelaar om het apparaatje uit te laten lezen. In de nabije toekomst is dat niet meer nodig, en kan de arts de data op afstand binnen halen. Binnenkort wordt de CAM ingezet in een groot wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van geneesmiddelen op de verandering van het activiteitenpatroon. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.