De kwaliteit is volgens Klink belangrijker dan de bereikbaarheid. Bovendien is de bereikbaarheid van de acute zorg in de regio volgens de minister binnen de wettelijke normtijd van 45 minuten gegarandeerd.
IC-faciliteit
Klink wil ook attenderen op de IC-faciliteit in Vlissingen die behouden blijft. De IC-faciliteit is weliswaar anders dan een IC-level 1, maar biedt in de toekomst net zo goede acute opvang, stabilisatie en nabeademing. De faciliteit in Vlissingen wordt ondergebracht bij de spoedeisende hulp (SEH). Dit betekent dat zowel de SEH als de IC-faciliteit 24 uur per dag, zeven dagen per week wordt bemand door de SEH-poortarts en IC-verpleegkundige. Verder zijn er afspraken gemaakt met de ambulancezorg over welke ritten naar Goes gaan en welke naar Vlissingen.
Twijfel
De Provinciaal Zeeuwse Courant stelde woensdag 29 september dat het besluit over het verdwijnen van de IC in Vlissingen een onverwacht besluit was van het bestuur. De gemeenteraad van Vlissingen ging een stap verder door tijdens de raadsvergadering openlijk aan de geloofwaardigheid van de raad van bestuur te twijfelen. De twijfel ontstond doordat de zorgwethouder Marin de Zwarte niet op de hoogte werd gesteld van het verdwijnen van de IC-afdeling. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)
Lees meer:
Brief Klink over IC-afdeling in Vlissingen (PDF)
Lees ook:
Zeeuwse ziekenhuizen willen fusie versnellen
Zeeuwse twist om dottercentra
Fusie Zeeuwse ziekenhuizen financieel rond
Zorgvisie nieuwsbrief
Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.
Het is toch te gek voor woorden , dat een Bestuurder in het Zeeuwse ( Vlissingen) twijfelt aan de geloofwaardigheid van de RvB.Het Ziekenhuis heeft toch ( vooral tijdens vakanties / calamiteiten in het Schelde-gebied ) een zeer belangrijke functie .
Politici ga je eerst verdiepen in het Dossier voordat je “uitspraken ” doet, die niet onderbouwd zijn . Denk aan je Imago in je Regio !