Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Internationale normen radioactief ziekenhuisafval

Normeringsbedrijf NEN peilt of Nederlandse ziekenhuizen betrokken willen worden bij de ontwikkeling van internationale normen over radioactief ziekenhuisafval. Belanghebbenden kunnen hiertoe tot 28 november een vragenlijst, voorzien van eventueel commentaar, indienen bij NEN.
Internationale normen radioactief ziekenhuisafval
Foto: ANP Ed Oudenaarden

Volgens NEN leven in Nederland vragen over het op internationaal niveau meten van ziekenhuisafval. NEN heeft een vragenlijst opgesteld om te bepalen hoe groot het draagvlak is voor normontwikkeling en betrokkenheid vanuit Nederland. Belanghebbende partijen worden uitgenodigd om deze vragenlijst in te vullen en aan NEN te sturen. De gegevens worden vertrouwelijk verwerkt en de resultaten zullen teruggekoppeld worden aan de deelnemende experts. De vragenlijst dient uiterlijk 28 november te worden toegestuurd aan NEN via onderstaand mailadres.

Werkgroep

NEN is de verkenning gestart om te onderzoeken of er vanuit Nederland draagvlak is om invloed uit te oefenen op normen die worden ontwikkeld binnen de ISO-werkgroep ‘Dosimetry and related protocols in medical applications of ionizing radiation’. NEN heeft (nog) geen normcommissie met experts die in deze werkgroep het Nederlands standpunt kunnen vertegenwoordigen.

De internationale werkgroep heeft inmiddels wel al een aantal specifieke normen voor de medische sector ontwikkeld en heeft een voorstel gedaan voor de norm ‘Measurement for the clearance of waste contaminated with radioisotopes for medical application’.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.