Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Interview Wynand van de Ven: ‘Ongecontracteerde zorg is tijdbom onder zorgstelsel’

Carina van Aartsen
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
Steeds meer zorgaanbieders werken zonder contract met de zorgverzekeraars. Met als gevolg: een onbeheersbare kostenstijging. Emeritus hoogleraar sociale ziektekostenverzekering Wynand van de Ven vindt dat de politiek nu in actie moet komen, voor het te laat is.
foto: Erasmus Universiteit
Premium

Interview emeritus hoogleraar sociale ziektekostenverzekering

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle artikelen lezen
  • Dagelijks de Zorgvisie nieuwsbrief

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Goed dat Van de Ven er op wijst dat contractering de basis van het stelsel is. helemaal mee eens. Maar dan is het des te opmerkelijker dat hij over het hoofd ziet dat veel verzekeraars juist partijen geen contract bieden, aanbieders op voorhand uitsluiten (er zouden er teveel zijn), inkoopprocedures starten waarbij kleine partijen worden uitgesloten, verzekeraars hun afdeling inkoop inkrimpen en er nauwelijks onderhandelingen plaatsvinden anders dan “teken bij het kruisje”. Kortom: misschien moeten verzekeraars en hun pater familias Van de Ven hand in eigen boezem steken en eens goed kijken naar de wijze waarop contractering verloopt en waarom zorgaanbieders zonder contract werken: soms uitgesloten door verzekeraars en soms op eigen keuze vanwege de onfatsoenlijke voorwaarden die geboden worden (in tarief en volume). Misschien kan de heer Van de Ven zich daar nog over uitlaten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.