Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘Invoering Wet zorg en dwang leidt tot chaos’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De invoering van de nieuwe Wet zorg en dwang (Wzd) en de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz) zullen leiden tot chaos. Daarvoor waarschuwt Nienke Nieuwenhuizen, voorzitter Verenso. Samen met andere veldpartijen roept Verenso op tot uitstel.
Nienke Nieuwenhuizen, voorzitter Verenso: 'Er is ook veel begrip en respect voor het besluit het bezoekverbod te verlengen.'
Nienke Nieuwenhuizen, voorzitter Verenso: 'Misschien moeten er minder beschermingsmiddelen naar ziekenhuizen.'
Premium

Al dertien jaar wordt er

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Interessant! Maar niet alles op een hoop gooien. De mensen zoals mijn broer, na CVA een complexe psychiatrische stoornis heeft en heel goed weet wat hij wil
   hoe gat men daarmee om? Hij valt onder categorie NAH maar geeft zelf aan wat hij wil. Met goed overleg en overtuigingskracht en een lichte positieve dwang kom je al een heel end ver. Ook goed om naar mensen te luisteren die in de dagelijkse praktijk(familie) mee te maken hebben.

  2. Lees alle reacties

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.