Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Inwoners Amsterdam-Noord vaker naar ziekenhuis

Avatar
Mark van Dorresteijn
Inwoners van Amsterdam-Noord gaan vaker naar de polikliniek van het ziekenhuis dan inwoners van Amsterdam-Zuidoost. De laatste groep wordt intensiever geholpen door de huisarts. Dat blijkt uit gegevens van het Kenniscentrum van Achmea die vandaag worden gepubliceerd in de nieuwe uitgave Zorgvisie executive.
Inwoners Amsterdam-Noord vaker naar ziekenhuis

Uit een analyse van declaratiegegevens van Agis-verzekerden blijkt dat inwoners van Amsterdam-Zuidoost meer gebruikmaken van eerstelijnszorg dan Amsterdammers boven het IJ. Een groot verschil zit in de lange huisartsconsulten. In Zuidoost ligt het gebruik van dergelijke consulten ruim 37 procent boven het gemiddeld bij Achmea-merk Agis. In Noord ligt dat percentage daar juist 9 procent onder.

Betere aansluiting

De eerstelijnszorg in Zuidoost werkt samen in de Stichting Gezondheidscentra Amsterdam. Ook zijn er afspraken met het Academisch Medisch Centrum over ketenzorg. In Noord is het voor het BovenIJ Ziekenhuis veel lastiger om afspraken met de eerstelijn te maken omdat die minder is georganiseerd. Achmea stimuleert dit momenteel door met zorgaanbieders te overleggen over een betere aansluiting bij de zorgbehoefte.

Zorgvisie executive

Zorgvisie executive is een electronische nieuwsbrief die elke twee weken verschijnt. De uitgave is exclusief voor bestuurders van zorginstellingen. (Zorgvisie – Eric Bassant | Foto: ANP – Marcel Antonisse)

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.