Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

iPad omarmd door gehandicapten

Annelies Vermeulen
De iPad is uitgegroeid tot een populair therapeutisch instrument voor gehandicapten. Veel gehandicapten kunnen beter uit de voeten met de iPad dan met andere computers of medische apparaten. Dat schrijft de New York Times.
iPad omarmd door gehandicapten

Dat een mainstream technologisch apparaat als de iPad direct wordt omarmd door mensen met een handicap is ongebruikelijk. Het komt veel vaker voor dat apparaten die zijn ontworpen voor gehandicapten later worden aangepast voor algemeen gebruik zoals navigatiesystemen in auto’s.

Verzekeraars

De iPad is over het algemeen goedkoper dan computers en andere gadgets die speciaal ontworpen zijn om gehandicapten te helpen met spreken, lezen of schrijven. Maar verzekeraars dekken meestal de kosten van mobiele apparaten zoals de iPad niet omdat het geen medische apparatuur is. In sommige gevallen betalen ze wel voor de applicaties die erop draaien. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Zorginstelling AriënsZorgpalet gebruikt iPads

De iPad nu ook voor kinderen met spraakproblemen

Gebruik iPad in zorg kan volgens experts nog beter

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.