Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Is merkimago het speeltje van management?

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Is de inbreng van medewerkers bepalend voor een goed merkimago of is het een speeltje van managers? De Rijksuniversiteit Groningen en CP Positioneringsadvies onderzoeken hoe in de sectoren zorg en welzijn een goed merkimago samenhangt met de kernwaarden van organisaties.
Is merkimago het speeltje van management?

Het wordt voor zorginstellingen steeds belangrijker om over de organisatie te denken en deze neer te zetten als een merk. De identiteit die een organisatie uitdraagt, hangt sterk samen met de waarden die een organisatie belangrijk vindt. Cliënten willen weten waar een organisatie voor staat. Werknemers zoeken aantrekkelijke werkgevers met een goed merkimago.

Waarden en imago

Het onderzoek ZorgVoorWaarden richt zich op waarden en marktgerichtheid in de zorg- en welzijnssector. Doel is om de waarden in kaart te brengen die organisaties belangrijk vinden. In hoeverre hangt het hebben van onderscheidende waarden samen met zaken als de marktgerichtheid van een organisatie en de manier waarop de waarden tot stand zijn gekomen? De onderzoekers vermoeden dat het vooral managers zijn die kernwaarden en merkwaarden formuleren in de sectoren zorg en welzijn. Terwijl medewerkers het merk van de organisatie in de praktijk vorm geven. Dit onderzoek wil dit in beeld brengen.

Doe mee aan het onderzoek

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Rijksuniversiteit Groningen en CP Positioneringsadvies. De vragenlijst kan in 10 minuten worden ingevuld en is te vinden op de website www.zorgvoorwaarden.nl

Lees ook:

Zes ziekenhuizen lanceren merk Santeon

Vier stappen naar een sterk merk

2 REACTIES

  1. Inhoeverre kan dit een onafhankelijk onderzoek worden?
    “Vanuit de RUG is dr. Karel Jan Alsem onderzoeksleider. Hij houdt bezig met de onderzoeksopzet en de verwerking van de resultaten. Daarnaast is hij met zijn bedrijf Alsem Strategie actief in de zorg- en welzijnssector”

  2. Lees alle reacties
  3. Aangezien je het onderzoek anoniem dient in te vullen, vraag ik mij af hoe de onderzoekers gaan controleren voor het aantal ingevulde enquetes door personeelsleden van dezelfde zorginstelling. Hier niet voor kunnen controleren levert mogelijk onbetrouwbare resultaten op.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.