Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Isala publieksacademie: Straling

Mark van Dorresteijn
Wat is straling precies? Op deze en andere vragen geven medewerkers van de Isala Klinieken vanavond antwoord tijdens een online lezing.
Isala publieksacademie: Straling

Röntgenfoto’s, CT-scans en bestraling. Termen uit de ziekenhuiswereld die regelmatig voorbij komen. Maar wat is straling eigenlijk? Hoe werkt de apparatuur waarbij straling wordt gebruikt? En hoe zorg je er voor dat deze medische apparaten veilig worden ingezet bij de diagnose en de behandeling van een patiënt? Want elk apparaat vraagt om specifieke vaardigheden en kennis, ook op het gebied van veilig werken.

Sprekers

De sprekers van deze avond zijn: Miranda van ’t Veer-ten Kate(radioloog), Hester Arkies (chef de clinique nucleaire geneeskunde), Erwin Wiegman (radiotherapeut-oncoloog), Jorn van Dalen (klinisch fysicus).

Twitter

De lezing is ook te volgen via live webstreaming en met #IPA13 kunnen vragen via Twitter worden ingediend. Deze zullen tijdens de vragenronde of via de website behandeld worden.

 

Bekijk de lezing vanaf 19.30 op deze pagina.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.