Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

iSOFT kiest voor stapsgewijze vervanging in plaats van Big Bang

Mario Gibbels
iSOFT kiest voor een ‘conintue vernieuwing’ van de iSOFT legacy-systemen door Lorenzo modules. Dat zegt managing director Peter Hermann naar aanleiding van twee Duitse ziekenhuizen, Klinikum Saarbrücken en Krankenhaus Unna, die hebben gekozen voor de implementatie van de Lorenzo module Collaboration Suite.

In Nederland voelt men volgens Hermann nog veel voor het Big Bang scenario waarbij bestaande iSOFT systemen in één keer vervangen worden door Lorenzo. Volgens Hermann is het echter veel verstandiger en veiliger om stapsgewijs onderdelen van het oude systeem te vervangen door nieuwe modules van Lorenzo.

Het artsenportaal Collaboration Suite (iCS), waarvoor Saarbrücken en Unna hebben gekozen, verbindt het ziekenhuis met de huisartsen in de regio. Zo hebben specialisten en huisartsen over een weer direct toegang tot patiëntgegevens. Voor de Nederlandse markt zijn de modules RadCentre en LabCentre beschikbaar. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.