Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jaap van den Heuvel bijzonder hoogleraar Healthcare Management

Jaap van den Heuvel is bijzonder hoogleraar Healthcare Management aan de Universiteit van Amsterdam. Van den Heuvel is sinds 1 januari 2016 voorzitter van de raad van bestuur van het Rode Kruis Ziekenhuis/Brandwondencentrum Beverwijk.
jaap.jpg

Directeur Rob Baarse van de UvA motiveert de benoeming van Van den Heuvel: ‘Naast het blijven initiëren en borgen van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs om de Nederlandse brandwondenzorg tot de beste zorg ter wereld te laten blijven, is tevens aandacht nodig voor onderwijs in het managen van de zorg en de zorgfaciliteiten. Met de aanstelling van prof. dr. Jaap van den Heuvel is een wetenschappelijke verbinding gelegd tussen brandwondenzorg en zorgmanagement.’ 

Rode Kruis Ziekenhuis
Jaap van den Heuvel heeft een lange staat van dienst in het ziekenhuismanagement. Hij keerde onlangs terug naar het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk. Daar introduceert hij op wetenschappelijke leest gestoelde managementtechnieken. Naast zijn kwalificaties op het gebied van wetenschappelijk en medisch management is hij gepromoveerd op kwaliteitsmanagement in de gezondheidszorg, arts, in het bezit van een MBA-titel en heeft hij verschillende andere relevante titels behaald op het gebied van management (zoals een Master in Accountancy & Control en Certified Public Controller). Hiermee is hij bij uitstek geschikt om als gezaghebbend hoogleraar Healthcare Management op te treden en niet alleen de verbinding te leggen tussen de medische en bedrijfswetenschappelijke wereld, maar ook naar andere disciplines en de maatschappij als geheel.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties.Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.