Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Jacobine Geel nieuwe voorzitter GGZ Nederland

Mark van Dorresteijn
Jacobine Geel is voorgedragen als nieuwe voorzitter van GGZ Nederland. Zij vervangt vertrekkend bestuurder Marleen Barth.
Jacobine Geel
Jacobine Geel - Foto: Martijn de Vries

Geel is door het bestuur van de organisatie voorgedragen. Tijdens de Algemene Leden Vergadering op 13 juni wordt een definitief besluit genomen. Na een akkoord start zij op 1 september als nieuwe voorzitter van GGZ Nederland.

Ervaring

Geel is vooral bekend door haar werk als presentator en spreker voor verschillende radio en televisieprogramma’s en als moderator/voorzitter op bijeenkomsten en congressen. Binnen de ggz heeft ze onder andere het programma geleid tijdens de demonstratie op het Malieveld tegen de kabinetsbezuinigingen op 29 juni 2010.
Naast haar mediawerk heeft Jacobine Geel ervaring als procesbegeleider en al voorzitter in verschillende bestuursfuncties. Ook beschikt ze over een breed netwerk in de politiek. Haar interesse gaat uit naar maatschappelijke thema’s, waarbij zij met haar opleiding en ervaring als theologe, haar kennis van media en politiek en haar capaciteiten als voorzitter en verbinder een belangrijke rol kan vervullen.

Vertrek Barth

Barth gaf in mei 2012 al aan dat zij niet meer in aanmerking wilde komen voor een (volledige) tweede periode als voorzitter van GGZ Nederland. Zij gaf aan op zoek te zijn naar een functie met een minder hoog publiek profiel, die beter te combineren valt met haar voorzitterschap van de PvdA-fractie in de Eerste Kamer. Gezien de vele bestuurswisselingen in 2012 bij GGZ Nederland en de politieke crisis in Nederland, vroeg het bestuur Barth aan te blijven tot na de zomer van 2013. Daartoe bleek zij bereid.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.