Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jan de Vries stopt als Kamerlid

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Tweede Kamerlid Jan de Vries, eerste woordvoerder zorg van het CDA, stelt zich niet beschikbaar voor een nieuwe termijn in de Kamer. Dat heeft hij aan de CDA-fractie laten weten.
Jan de Vries stopt als Kamerlid

De Vries wil in een andere rol de publieke zaken dienen, schrijft hij aan zijn collega’s in de CDA-fractie. Hij vreest dat deze wens onbedoeld zijn passie en motivatie negatief zouden beïnvloeden als hij voor een nieuwe termijn als Kamerlid zou gaan. Bovendien zou hij het mandaat en het vertrouwen van kiezers schenden als hij tussentijds voor een andere functie zou kiezen.

Acht jaar Kamerlid

De Vries zit sinds 2002 in de Tweede Kamer, aanvankelijk als woordvoerder onderwijs. Na de laatste parlementsverkiezingen werd hij eerste woordvoerder zorg. Hij heeft zich de afgelopen jaren verzet tegen de fusietrend en ingezet voor een strengere fusietoets. Tot de verkiezingen van 9 juni blijft De Vries zich inzetten in de Tweede Kamer. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Jan de Vries: ‘Niet wachten met ingrijpen in de AWBZ

CDA wil dat NMa geen fusies meer toetst

Zorgvisie Magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.