Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Janny Bakker voorzitter zorgcommissie VNG

Janny Bakker, wethouder van de gemeente Huizen, is met ingang van 1 mei de nieuwe voorzitter van de VNG-commissie Gezondheid en Welzijn (G&W). Het voorzitterschap was vacant wegens het vertrek van Mariëtte van Leeuwen, wethouder van Zoetermeer, die onderwijsbestuurder wordt bij Horizon en Altra.
Weth. Janny Bakker.jpg

Bakker – die momenteel al deel uitmaakt van de commissie Gezondheid en Welzijn – is tot voorzitter verkozen vanwege haar “brede bestuurlijke ervaring en grote kennis van het beleidsterrein zorg en welzijn”, zo meldt VNG. Ook is Bakker lid geworden van het VNG-bestuur en de bestuurlijke delegatie voor onderhandelingen met de staatssecretaris van VWS. Sinds 2006 is Bakker namens het CDA wethouder in Houten. Daar heeft zij onder meer participatie en zorg in haar portefeuille. Van Leeuwen, wethouder van de gemeente Zoetermeer, stopt als voorzitter bij de VNG vanwege een nieuwe functie als onderwijsbestuurder bij Horizon en Altra.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.