Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jef Pelgrims verlaat tanteLouise

Na jarenlang met veel inzet, betrokkenheid en succes te hebben gewerkt als bestuurder van zowel tanteLouise als haar rechtsvoorgangers, gaat Jef Pelgrims per 1 september 2017 met pensioen. Zo is in overleg met de raad van toezicht afgesproken.
Jef Pelgrims400.jpg

De raad van toezicht is gestart met de wervingsprocedure voor een nieuwe bestuurder en zal hiervoor een zorgvuldig traject doorlopen. Jef Pelgrims blijft aan als bestuurder tot zijn opvolger is benoemd. Peter van Boesschoten, voorzitter raad van toezicht van tanteLouise schrijft: ‘Jef Pelgrims heeft zich vanaf 1 oktober 2003 als bestuurder met grote passie en gedrevenheid ingezet voor ‘zijn’ cliënten en medewerkers. Dat dreef en motiveerde hem. Daarnaast deed hij wat gedaan moest worden: fuseren, realiseren en af en toe ook saneren. Ook diverse andere welzijn- en zorginitiatieven in de regio hielp en ondersteunde hij (vaak in alle discretie) door  beschikbaarstelling van huisvesting, financiële ondersteuning, inzet van mankracht en/of deskundigheid. Hij realiseerde nieuwbouwprojecten als Moermont, Kardinaal de Jonglaan, de GRZ, Vissershaven, het Nieuwe ABG en De Vossemeren. Daarnaast  stond hij aan de basis van enkele belangrijke innovaties binnen de ouderenzorg, met name op het vlak van het ten dienste van dementerende mensen aanwenden van technologie. Ons project Vissershaven geldt daarbij landelijk als voorbeeld. Daar zijn we hem zeer dankbaar voor. Volgend jaar, bij zijn daadwerkelijke afscheid, zullen we uitgebreid stil staan bij deze prestaties.’

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.