Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Buwalda nieuwe bestuursvoorzitter Omring

Jolanda Buwalda is benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van zorgorganisatie Omring. Zij volgt op 1 maart Victor van Dijk op. Er blijft een tweehoofdige RvB.
Banner Jolanda Buwalda400.jpg

Buwalda is al sinds 1 augustus 2014 lid van de raad van bestuur bij Omring.
‘De keuze voor Jolanda Buwalda als nieuwe bestuursvoorzitter is vanuit het oogpunt van continuïteit een logisch besluit’, aldus Hans Stellingsma, voorzitter van de raad van toezicht.
‘In 2014 heb ik de overstap naar Omring gemaakt omdat ik het creëren van meerwaarde voor cliënten door onder meer goede samenwerking met huisartsen, ziekenhuizen en welzijn als een mooie opdracht zie’, zegt Jolanda Buwalda. ‘In mijn nieuwe rol als voorzitter zet ik dit werk, samen met alle Omringers en in het bijzonder met mijn nieuw te werven collega-bestuurder, voort. We willen ervoor zorgen dat de veranderingen in de langdurige zorg leiden tot concrete verbeteringen voor cliënten en medewerkers. Zowel thuis als in onze woonlocaties.’

Tweehoofdige raad van bestuur
De raad van toezicht heeft besloten een tweehoofdige raad van bestuur te houden. De actuele dynamiek in dezorg is zo uitdagend dat stevige bestuurlijke inzet nodig is om Omring naar een duurzame toekomst te leiden, aldus de rvt. De wervingsprocedure is enige tijd geleden in werking gezet.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.