Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Joris Rijken winnaar verkiezing Topadvocaten Gezondheidszorg

Beleid, management en politiek zijn de aandachtsgebieden van Eric Bassant. Voor Zorgvisie becommentarieert hij trends en thema's.
Joris Rijken van AKD Advocaten is de winnaar van de verkiezing Topadvocaten Gezondheidszorg 2018. Dat is vandaag bekendgemaakt.
Joris Rijken, winnaar Topadvocaten Gezondheidszorg 2018

In totaal 182 collega’s hebben op Rijken gestemd. Nummer twee is kantoorgenoot Klaas Meersma die 155 stemmen wist te verzamelen, gevolgd door Mieke de Die van kantoor Velink & De Die, de winnaar van vorig jaar die met 152 stemmen nipt achter Meersma is geëindigd.

Verkiezing door vakgenoten

Zorgvisie heeft de verkiezing voor de derde keer georganiseerd. Het is een verkiezing door vakgenoten. Alleen advocaten met een praktijk in de gezondheidszorg mogen deelnemen en stemmen. Dit jaar hebben meer advocaten aan de verkiezing meegedaan dan het voorgaande jaar. In totaal 166 advocaten van 36 kantoren hebben hun stem uitgebracht. Vorig jaar hebben 114 advocaten van 25 kantoren deelgenomen.

Nominatieronde

Nieuw dit jaar is dat er een voorronde is geweest waarin advocaten elkaar konden nomineren in negen verschillende categorieën. In die categorieën komen de subspecialisaties tot uitdrukking:  Medisch tuchtrecht, Privacy/beroepsgeheim, Regulatory, Mededinging, IT-Recht, Aanbesteding/Zorginkoop, Arbeidsrecht/Medezegggenschap, Ondernemingsrecht, Zorgvastgoed. De afgelopen weken zijn de winnaars van deze categorieën bekendgemaakt.
Bekijk het volledige overzicht van de top-10 en krijg een inkijkje in de praktijk van de top-5 advocaten in de gezondheidszorg.

1 REACTIE

  1. Zoals bekend, maken de zogeheten sociale grondrechten sinds 1983 deel uit van de Grondwet. In de jaren ’90 heeft ook het ministerie van Veiligheid en Justitie, naar raad en daad van advocaten, gemeend hieraan een Businessmodel te koppelen. Feitelijk betekent dit dat het staatsrechtelijk een illegale inrichting is van de staat.

    Deze ondermijnende praktijk heeft tot gevolg dat de lasten zijn gestegen. Het resultaat is dat mede dankzij deze ‘sociale relatie’ veel burgers in de armoede zijn beland, ook met schulden en complexe problematiek hebben te maken.

    http://www.speelman.org/sociale-advocatuur/

    Mij is bekend, dat de strik zo strak gespannen staat, dat wanneer wij deze verder aan blijven draaien, nog meer organen afsterven en daarmee is het einde van de Nederlandse verzorgingsstaat bezegeld.

    Groet, Lambert

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.