Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jos Aartsen nieuwe toezichthouder Vektis

De algemene vergadering van aandeelhouders (AvA) van Vektis Beheer heeft Jos Aartsen met ingang van 1 juli 2017 benoemd als nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen (RvC). Voorzitter Chris Driessen geeft het stokje door aan Aartsen wegens het beëindigen van zijn zittingstermijn.
JosAartsenAnkeiler-400-Mieke Meesen.jpg
Foto: Mieke Meesen

Algemeen directeur van Vektis Herman Bennema: ‘Vektis neemt afscheid van een gewaardeerde voorzitter en wij danken Chris Driessen voor zijn inzet. Tegelijkertijd zijn we blij dat we met Jos Aartsen een passende opvolger hebben gevonden. Zijn ervaring en positie binnen de gezondheidszorg sluiten mooi aan bij de neutrale rol die Vektis in de zorg vervult.’

Bestuurder UMCG
Aartsen studeerde rechten en heeft zijn sporen verdiend in de gezondheidszorg. Hij was onder meer hoofd beleidssector Curatieve Zorg bij de Ziekenfondsraad en is momenteel voorzitter van de raad van restuur van het UMCG. 
De AvA van Vektis heeft daarnaast ingestemd met het aanblijven van Norbert Hoogers als lid van de RvC. Hoogers is vanaf 1 juli 2017 niet meer werkzaam bij zorgverzekeraar Zilveren Kruis en heeft ingestemd met het verzoek als lid van de raad van Vektis aan te willen blijven.

Neutrale positie
Met de komst van Aartsen is het voor het eerst dat Vektis een voorzitter heeft die niet werkzaam is bij een zorgverzekeraar. Bennema: ‘Met de keuze voor Jos Aartsen en het aanblijven van Norbert Hoogers is de governance in lijn gebracht met de neutrale positie van Vektis als business intelligence partner en betrouwbare derde voor verschillende partijen in de zorg.’
Naast de zorgverzekeraars en Zorgverzekeraars Nederland maken ook andere partijen in toenemende mate gebruik van de zorginzichten en producten van Vektis. Bovendien leveren niet alleen zorgverzekeraars zorgdata aan bij Vektis, maar bijvoorbeeld ook ziekenhuizen, ggz-instellingen en huisartsen.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.