Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jos Beijnen Utrechtse promotor van 2009

Mark van Dorresteijn
Farmaciehoogleraar Jos Beijnen is promotor van het jaar 2009 geworden van de Universiteit van Utrecht. Maar liefst veertien maal was Beijnen te gast als promotor in het academiegebouw.
Jos Beijnen Utrechtse promotor van 2009

Beijnen, die ook in 2004 al promotor van het jaar was, combineert zijn Utrechtse hoogleraarschap met een baan als hoofd van de apotheek van het Amsterdamse Slotervaart Ziekenhuis. Van dat ziekenhuis is hij tevens lid van de Raad van Bestuur. Dat die laatste functie een positief effect heeft op de productiviteit van promotoren blikt uit het feit dat ook Jan Kimpen en Frank Miedema, voorzitter en vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van het Utrechtse UMC, dit jaar hoog eindigden.

Promotoren

Grootste concurrent was epidemioloog Arjan Stegeman van Diergeneeskunde. Hij volgt met tien promoties. Eerste vrouwelijke promotor is Yolanda van der Graaf, zij eindigde op de zestiende plaats. De ranglijst van meest productieve Utrechtse promotoren aller tijden wordt nog steeds aangevoerd door microbioloog Jan Verhoef, die vorige week met emeritaat ging. Hij heeft nu in totaal 105 promovendi naar de doctorstitel begeleid. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Zorgvisie magazine

Behoefte aan meer verdieping? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.