Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jos van Nunen verlaat Lumens

Na ruim 7,5 jaar maakt Jos van Nunen ruimte voor een opvolger die leiding zal geven aan een nieuwe fase van welzijnsorganisatie Lumens. Per 1 september 2017 treedt Jos van Nunen terug. Per direct is Gert Cazemier als interim-bestuurder aangesteld. Zo heeft de raad van toezicht samen met medewerkers en cliëntenraad gelegenheid om een profiel van de toekomstige bestuurder op te stellen.
boardroomfotlia400.jpg

Van Nunen is op 1 mei 2010 als lid van de raad van bestuur bij Lumens in dienst gekomen en is sinds medio 2012 voorzitter raad van bestuur. In deze periode heeft Lumens een scherpe nieuwe strategie geformuleerd en op basis hiervan een enorme transitie ondergaan.

Trots
Van Nunen: ‘Natuurlijk ben je in een baan als deze nooit klaar en zie ik nog vele kansen en mogelijkheden voor Lumens. Ik heb de afgelopen jaren kunnen werken aan een fantastische opdracht om een nieuw Lumens neer te zetten. Een organisatie met een heldere legitimatie in de samenleving. Ik ben er trots op dat de raad van toezicht en medewerkers van Lumens mij deze kans hebben geboden en met mij mee op deze gedurfde reis zijn gegaan. Er staat een prachtige organisatie met een sterke reputatie, zeer betrokken medewerkers en een gezonde financiële positie. Een organisatie met toekomstperspectief. Voor mij is het nu tijd om op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen en transities. Voor de Lumens medewerkers en samenwerkingspartners is het ook goed om met een nieuwe bestuurder de toekomst in te gaan. Ik wil iedereen met wie ik de afgelopen jaren heb mogen werken bedanken voor de mooie ontmoetingen met elkaar.’

De raad van toezicht dankt Jos van Nunen voor zijn grote inzet en goede prestaties voor Lumens in de afgelopen jaren.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.