Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dirk Jan Verbeek interim bij Medisch Centrum Leeuwarden

Dirk Jan Verbeek is per 1 augustus 2017 benoemd tot interim-directeur/bestuurder van Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Hij volgt hiermee Kees Donkervoort op, die per 1 september 2017 bij KPN in dienst treedt als Directeur Health.
verbeek400.jpg

Verbeek heeft een brede bestuurlijke ervaring in de gezondheidszorg in zowel de thuiszorg- als ziekenhuisbranche en is vertrouwd met grootschalige veranderingen en projecten. Hij is van 2003 tot 1 juli 2014 bestuursvoorzitter van het Groene Hart Ziekenhuis (Gouda) geweest en aansluitend tot januari 2017 interim-voorzitter van de raad van bestuur van VieCuri Medisch Centrum (Venlo).

Snelle opvolging
Voorzitter raad van commissarissen Marcel Wintels is blij met de snelle opvolging van Kees Donkervoort: ‘Met de komst van Dirk Jan Verbeek hebben we een zeer ervaren en gedreven bestuurder aangetrokken, met kennis van een topklinisch ziekenhuis. Het geeft ons als raad van commissarissen de tijdsruimte om de functie van directievoorzitter/bestuurder van MCL structureel in te vullen.’

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.