Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Julius Roorda bestuurder Omring

De raad van toezicht van zorgorganisatie Omring heeft Julius Roorda benoemd als bestuurslid. Roorda zal per september 2017 samen met Jolanda Buwalda, de collegiale raad van bestuur van Omring vormen. Momenteel is Roorda lid van de raad van bestuur van zorgorganisatie De Wever in Tilburg.
Julius Roorda400.jpg

Voor zijn bestuursfunctie bij De Wever was Julius Roorda werkzaam binnen en buiten de gezondheidszorg. Hij heeft verschillende (financiële) directie- en managementfuncties vervuld bij o.a. de Tomingroep in Hilversum, Welstaete (een rechtsvoorganger van BrabantZorg) in Uden-Veghel, Nuon en Schiphol. Julius Roorda heeft een achtergrond als bouwkundige en bedrijfseconoom.

Koploper in ouderenzorg
Omring is een zorgorganisatie in Noord-Holland die diensten aanbiedt op het gebied van wijkverpleging, wonen met zorg, geriatrische revalidatie, thuisbegeleiding en dagbesteding. Roorda over zijn komst naar Omring: ‘Ik ben erg enthousiast om bij Omring te komen werken. Omring is een koploper in de ouderenzorg en een voorbeeld voor veel zorgorganisaties. Zij levert uitstekende zorg en diensten aan cliënten en bewoners in West-Friesland, de kop van Noord-Holland en Texel, met betrokken medewerkers en vrijwilligers. Ik zet mij graag in om dat zo te behouden en verder te verbeteren.’

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.