Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Kabinet-Rutte: dit zijn 60 opties om te bezuinigen in de zorg

Het kabinet-Rutte ziet zestig mogelijkheden om te bezuinigen in de zorgsector. Invoering en hogere eigen bijdragen van burgers en minder financiële steun aan zorginstellingen leveren het meeste op. Ook beperking van het basispakket en minder bureaucratie drukken de zorgkosten, schrijven ambtenaren in een bijlage bij de Miljoenennota voor 2023.
Adobestock zorgkosten

Afschaffing van de verplichte vergoeding voor

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. De Basis-GGZ bij de WMO onderbrengen is niet eens zo’n slecht idee. Dan kunnen de meer praktisch geschoolde hulpverleners de lichtere patiënten gaan begeleiden en psychiaters en psychologen de zwaardere klachten. En niet omgekeerd.
   Maar idealiter zouden alle schotjes tussen de drie zorgsoorten natuurlijk moeten verdwijnen.

  2. Lees alle reacties
  3. Chipsoft heeft niets met marktwerking te maken. Marktwerking zou juist een eind kunnen maken aan het systeem van begroting= budget waarin geen enkele incentive ligt om de kosten te beheersen of beheersbaar te maken. Grootste kostenpost is overigens personeel. En die kosten zijn nu niet beheersbaar als gevolg van het ontbreken van beheersinstrumenten en onkundig management. Daarbij speelt een belangrijke rol dat er op de werkvloer geen enkel belang ligt om tot beheersing te komen en het topmanagement niet met de voeten op de grond staat maar zweeft tussen de beleidsmatige grillen van de dag. Meer aan het volgen van de trends dan armen uit de mouwen is het devies. Dat kan die kleine ondernemer in de echte wereld van de markt zich niet veroorloven. Dan is hij failliet. Zo ook de kwaliteitstyphoon. Veel te veel papier waar geenpatiënt beter van wordt. Peter

  4. De regering kan beter de kosten in de zorg terug dringen door de graaicultuur van de EPD boeren terug te dringen met de heren Mulder van Chipsoft voorop.
   Dat dit niet aangepakt wordt is weer een typisch VVD actie met hun verdomde liberalisering. Als je na al deze jaren nog niet weet dat marktwerking niet werkt ben je echt dom en zit je wat mij betreft te graag op het pluche. Bah en de burger maar weer op laten draaien voor deze stijgende kosten veroorzaakt door de graaicultuur van de EPD boeren.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.