Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kalbfleisch van NMa: ‘Zonder marktwerking geen innovatie in de zorg’

Mario Gibbels
Marktwerking, ofwel concurrentie, is noodzakelijk voor innovatie in de zorg. Dat stelde Pieter Kalbfleisch, bestuursvoorzitter van de NMa, tijdens de openingsbijeenkomst in het Holland House op de HIMSS in Atlanta.

Kalbfleisch illustreerde zijn stelling met de bouwfraude waardoor er jarenlang geen sprake was van marktwerking in de bouwsector. Met als gevolg, zo bleek uit de parlementaire enquête naar de bouwfraude, dat de sector niet meer innoveerde. Zonder marktwerking, geen innovatie dus. Terwijl we innovatie en de inzet van ict hard nodig om de zorg, gezien de vergrijzing, betaalbaar en toegankelijk te houden.

Wisselvalligheid in beleid

Het is uiteindelijk de politiek de bepaalt waar marktwerking in de zorg begint en ophoudt, aldus Kalbfleisch. Probleem is echter dat de politiek hierover verdeeld is, wat leidt tot wisselvalligheid in het beleid. En dat maakt het toezicht houden op de zorgmarkt, zo verzuchtte hij, er niet eenvoudiger op. (ICTzorg- Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.