Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kamer bespreekt salaris Hoogervorst in spoeddebat

De tweede kamer gaat de beloning van Hans Hoogervorst, toekomstig bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), bespreken in een spoeddebat. Hoogervorst gaat beduidend meer verdienen dan premier Jan Peter Balkenende, terwijl het salaris van de minister-president als maximum moet gelden in de publieke en semipublieke sector.

De oud-minister van Volksgezondheid gaat circa 270.000 euro verdienen bij de AFM. Premier Balkenende zal ook na zijn voorgenomen salarisverhoging ver onder de twee ton op jaarbasis blijven verdienen

Salarissen bestuurders

De SP heeft het spoeddebat over de kwestie aangevraagd en kreeg steun van de PVV. Het salaris van Hoogervorst ligt wel lager dan dat van de zittend AFM-bestuursvoorzitter Arthur Docters van Leeuwen. Hij verdient zo’n 320.000 euro per jaar. Dat is exclusief de kosten voor zijn pensioen, die nog eens de helft van zijn inkomen bedragen. (ANP)

Lees ook:

Hoogervorst wordt nieuwe AFM-topman

Salaris zorgbestuurders stijgt opnieuw

– Hoogervorst is een profeet (weblog)

Hoogervorst adviseert Hongaarse zorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.