Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Kamer krijgt petitie ‘Voltooid leven’

Redacteur KinderopvangTotaal
De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) biedt de Tweede Kamer dinsdag 17 januari een petitie aan met het pleidooi voor legalisatie van stervenshulp aan ouderen die hun leven voltooid vinden. Ruim 116.000 burgers ondersteunden het initiatief 'Voltooid leven'.
Kamer krijgt petitie 'Voltooid leven'

De ondertekenaars van de petitie willen dat Kamerleden meer aandacht hebben voor het zelfgewilde levenseinde. Duizenden mensen schreven in de laatste maanden van vorig jaar hun persoonlijke verhalen over voltooid leven, euthanasie en hulp bij zelfdoding op een website. De voorzitter van de Tweede Kamercommissie Veiligheid en Justitie krijgt een boek met de verhalen overhandigd.

Dementie

De NVVE maakt zich sterk voor verschillende keuzemogelijkheden aan het einde van het leven. Ze zet zich onder meer in voor een optimale uitvoering van de euthansasiewet. Daarbij richt de NVVE zich vooral op mensen die binnen de wet vallen, maar in de praktijk geen hulp krijgen, zoals mensen met dementie en chronisch psychiatrische zieken. De NVVE is in 1973 opgericht en heeft bijna 130.000 leden. (Zorgvisie – Carolien Stam / foto: ANP Lex van Lieshout)

Lees ook:

De euthanasiearts komt bij u thuis

‘Wettelijk recht voor vrager euthanasie’

Artsen wachten maanden op oordeel euthanasie

2 REACTIES

  1. de stichting NVVE zal zeker met uiterste correctheid met dit onderwerp omgaan, het wordt tijd dat de dementerenden en psychiatrische patienten ook een keuze hebben.
    het zal niet zo zijn dat er maar lukraak mee om gegaan wordt en voor sommige mensen zal dit zeker een verbetering zijn.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.