Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kamer wil actie in nasleep EuroPsyche

Mark van Dorresteijn
Minister Schippers van VWS moet de zorgverzekeraars achter de broek zitten, zodat zij de nasleep van het faillissement bij zorgmakelaar EuroPsyche goed afhandelen. De Tweede Kamer heeft hierover twee moties van Kamerlid Esmé Wiegman van de ChristenUnie aangenomen.
Kamer wil actie in nasleep EuroPsyche

Wiegman stelt dat de minister zorgverzekeraars de opdracht moet geven om behandelaars uit te betalen als zij verzekerde zorg hebben geleverd. Ook moet de minister een inspanningsverplichting opleggen aan de verzekeraars om ervoor te zorgen dat patiënten zo snel mogelijk weer de zorg krijgen die ze nodig hebben, als zij daar recht op hebben. Schippers stelde eerder op de dag geen bezwaar te hebben tegen de moties, omdat zij deze ziet als ondersteuning van beleid.

EuroPsyche

EuroPsyche ging begin deze maand failliet, nadat verzekeraars de verleende zorg niet meer wilden vergoeden. De stichting, die behandelaars en patiënten in de geestelijke gezondheidszorg bij elkaar bracht, had ten onrechte zorg gedeclareerd bij de zorgverzekeraars. Door het omvallen van EuroPsyche zijn circa 1200 behandelaars in de problemen gekomen. Ook zijn veel behandelingen van de ongeveer 10.000 cliënten van EuroPsyche stopgezet.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.