Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kamer wil zorgspecifieke fusietoets

Een Kamermeerderheid wil dat er een zorgspecifieke fusietoets komt. Minister Klink van VWS komt in het voorjaar van 2008 met een plan.

Dat blijkt uit de begrotingsbesprekingen van VWS.

CDA: pas op de plaats met fusies

De Tweede Kamer maakt zich grote zorgen over de aanhoudende fusiegolf in de zorg. CDA-kamerlid Jan de Vries vindt dat de NMa te eenzijdig met een economische bril naar fusies kijkt en onvoldoende rekening houdt met de gevolgen voor de kwaliteit en bereikbaarheid van zorg, de keuzevrijheid van cliënten en de maatschappelijke functie van zorgorganisaties. Hij roept in een motie de sector op pas op de plaats te maken met fusies tot minister Klink in het voorjaar met een plan komt.

Fusiedrempels omlaag

De Vries wil ook van Klink weten tot welk bedrag fusiedrempels worden verlaagd voordat melding bij de NMa verplicht is. Nu geldt nog een meldingsplicht voor fusies als zorgorganisaties samen meer dan 113 miljoen euro omzet hebben en twee van hen een afzonderlijk een omzet hebben van 30 miljoen. Naar verluidt zou het om een halvering gaan. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Links

Fusiedrempels AWBZ worden gehalveerd

CDA: NMa moet fusies anders toetsen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.