Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kankerfonds haalt recordbedrag op

AMSTERDAM - KWF Kankerbestrijding heeft vorig jaar een recordbedrag van 77 miljoen euro opgehaald. Dat heeft het fonds donderdag bekendgemaakt. Het geld is afkomstig van meer dan 700.000 donateurs en loterijdeelnemers.

“Een recordbedrag dat ons in staat stelt onze missie te realiseren. Een toekomst met minder kanker, een grotere kans op genezing voor patiënten en een kwaliteit van leven voor kankerpatiënten en hun dierbaren die beter is dan het huidige perspectief”, aldus een woordvoerder van het fonds.

Werven

Ook voor dit jaar is KWF Kankerbestrijding positief gestemd over de inkomsten. Door een actie op televisie in maart heeft het fonds 38.000 nieuwe donateurs kunnen werven.

Hartstichting

Eerder maakte de Hartstichting bekend dat het vorig jaar 2,3 miljoen euro meer binnen had gehaald dan verwacht. In totaal ontving de stichting 24,3 miljoen euro. Samen met de recordopbrengst van KWF Kankerbestrijding lijkt het dus met de goede doelen in Nederland beter te gaan.`

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.