Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Katherina Martin Abello programmahoofd I.COM

Annelies Vermeulen
Per 1 september is Katherina Martin Abello programmahoofd van I.COM, het e-mental health innovatiecentrum van het Trimbos-instituut.
Katherina Martin Abello programmahoofd I.COM

Martin Abello wil ervoor zorgen dat e-mental health net zo gemakkelijk toegankelijk is als bijvoorbeeld Hotmail en Google. Als je ziet hoeveel mensen kampen met psychische klachten, of met problemen rondom alcohol- of druggebruik, dan is het eigenlijk raar dat maar een relatief klein gedeelte van die groep gebruikmaakt van e-health interventies.”

e-mental health

Martin Abello heeft in de e-mental health haar sporen ruimschoots verdiend. “Ik ben de afgelopen tien jaar, zowel via de programmerings als ontwikkelingskant, betrokken geweest bij de ontwikkeling van verschillende e-health interventies. Zo heb ik meegewerkt aan minderdrinken.nl, kleurjeleven.nl, MentaalVitaal, Psyfit.nl, 113online.nl. Ik ben ervan overtuigd dat de toekomst van de ggz ligt bij e-learning en e-health. Zelfmanagement wordt hierbij steeds belangrijker.

Katherina Martin Abello is de opvolgster van Heleen Riper, die vier jaar geleden aan de basis stond van het programma I.COM. Riper heeft ruim tien jaar bij het Trimbos-instituut gewerkt, en werkt nu bij GGz In Geest. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

GGZ Dijk en Duin hoopt met e-health te bezuinigen

Masterclasses e-health bij VU in Amsterdam

‘E-health gaat gezondheidszorg veranderen’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.