Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Kennis zorgverzekeraars onvoldoende’

MAARSSEN - Uit onderzoek van het MedNet Magazine, blijkt dat artsen en medisch specialisten het medisch kennisniveau van verzekeraars waarderen met laag rapportcijfer. Huisartsen gaven een 4,8, de specialisten een 5. Zorgverzekeraars Nederland reageert teleurgesteld en verbaasd op de uitkomsten.

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) kan zich niet vinden in de uitkomsten van het onderzoek naar aanleiding van één jaar Zorgverzekeringswet onder ruim driehonderd huisartsen en medisch specialisten.

’Juist veel geïnvesteerd’

ZN-directeur Zorg Chiel Bos stelt in het artikel van MedNet, dat zorgverzekeraars de afgelopen jaren juist veel hebben geïnvesteerd in het verbeteren van de zorgexpertise. Bovendien werken de verzekeraars nauw samen met artsenverenigingen en patiëntenorganisaties, aldus Bos. “Of het nu gaat om het aantrekken en scholen van medewerkers bij zorgverzekeraars, het samenstellen van zorginkoopgidsen, het vertalen van zorgprotocollen in de operationele praktijk, etcetera.”

‘Beeldvorming?’

Bos vraagt zich af wat de achtergrond van de lage rapportcijfers is. “Speelt hier onvrede op basis van daadwerkelijk slechte ervaringen of speelt er onvrede bij een groep artsen op basis van ongegronde beeldvorming?”

’Beangstigend’

De Orde van Medisch Specialisten en de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) zeggen dat er geen conclusies getrokken kunnen worden over de achtergrond en de oorzaken van de cijfers, aldus MedNet. De Orde zegt het beangstigend te vinden dat de macht is toegenomen, terwijl het kennisniveau is achtergebleven.

Werken aan de relatie

“Er moet in ieder geval iets aan de beeldvorming worden gedaan”, aldus LHV-woordvoerder Fulco Seegers. Een uitspraak waar de ZN-directeur zich in kan vinden: “Aan de relatie met artsen valt in 2007 het nodige te doen.” (MedNet)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.