Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KiesBeter.nl heeft zoekfunctie voor E-mental health

Redactie Zorgvisie
Op kiesBeter.nl kunnen mensen sinds kort E-mental health voorzieningen opzoeken en vergelijken. Onder de noemer E-mental health vallen websites die online behandelingen voor psychische gezondheidsproblemen aanbieden.

Het aanbod van sites waarop mensen met psychische klachten terecht kunnen voor informatie, kennis- en zelftesten, cursussen, coaching, chatten met hulpverleners of online behandelingen is sterk toegenomen. Daarom heeft het RIVM een verzameling van alle beschikbare E-mental health websites op haar site KiesBeter.nl gezet. Samen met het Trimbos-instituut is een functionaliteit ontwikkeld die mensen helpt bij de zoektocht naar de juiste E-mental health site.

Depressie

“Mensen kunnen aangeven welke problemen ze hebben en of zij voor diensten willen betalen of niet”, zegt productmanager Annemarie van Rijn van het RIVM. “Vervolgens krijg je een selectie van alle relevante sites.” Volgens Van Rijn zijn de resultaten van E-mental health tot nu toe succesvol. “E-mental health is vooral gericht op enkelvoudige aandoeningen zoals depressie of alcoholisme. De sites bereiken een nieuwe doelgroep vanwege de anonimiteit van het medium. Zo maken bijvoorbeeld relatief veel hoger opgeleide vrouwen met een alcoholprobleem gebruik van E-mental health.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Financiering anonime online ggz stokt

Online zelfmoordpreventie krijgt ruim miljoen euro

KiesBeter.nl breidt uit met palliatieve zorg

Site DeBesteDokter.nl voor medische specialisten online

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.