Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kingma razend over tuchtklacht

Marit van Os
Bestuursvoorzitter Herre Kingma van het Medisch Spectrum Twente is 'razend' over de tuchtklacht die vijf ex-patiënten van de omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur tegen hem hebben ingediend.
Kingma razend over tuchtklacht
Foto: ANP Ed Oudenaarden

Ook zegt Kingma dat hij bij zijn aantreden in 2006 niet op de hoogte was van de verkeerde diagnoses. Volgens hem was toen alleen bekend dat er sprake was een verslaafde arts. Toen zich een gedupeerde patiënt meldde kwam Kingma nog niet direct in actie omdat zijn vrouw een zwaar herseninfarct had gehad. ‘Daardoor was ik drie maanden uit de running’, aldus de bestuursvoorzitter. (ANP)

1 REACTIE

  1. Dan is zijn opvolger (ook) verantwoordelijk. Als hij echt niet verantwoordelijk is hoeft hij ook geen redenen te geven van zijn niets doen. Kingma kent als (voormalig) arts het begrip OVERDRACHT wel heel goed, dat is in zijn situatie van toepassing.
    Overigens is een verklaring nog geen reden. Binnen zijn ziekenhuis kan hij wellicht gemakkelijk razend zijn en dat maakt dan misschien indruk en heeft effect (hij krijgt zijn zin), daarbuiten maakt het geen enkele indruk.
    Als hij onschuldig is, hoeft hij toch geen reden voor zijn niets doen (ziekte ega)aan te geven. Blijkbaar voelt hij -terecht- nattigheid. Een verslaafde arts maakt meestal veel meer fouten dan een gezonde arts, dat weet hij donders goed en het daarbij laten is een ‘kunstfout’.
    We krijgen dus een echte bestuurdersgate

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.