Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klacht tegen dr. Frank niet ontvankelijk

Een klacht tegen dr. Frank van de Vereniging tegen de Kwakzalverij is niet ontvankelijk verklaard. Dat heeft de Raad voor de tuchtrechtspraak van de artsenorganisatie KNMG bekendgemaakt.
Klacht tegen dr. Frank niet ontvankelijk

Bij de Raad voor de tuchtrechtspraak KNMG kunnen artsen een klacht indienen tegen een andere arts bij een verschil van mening over de wijze waarop zij professioneel met elkaar zijn omgegaan. Beide artsen moeten lid zijn van de KNMG.

Kwakzalverij

In dit geval diende de voorzitter van de Vereniging tegen de Kwakzalverij (VdtK), Cees Renckens, een klacht in tegen internist Frank van Berkum omdat hij – in de ogen van Renckens – misbruik maakt van zijn status als arts, door in een doktersjas en met een stethoscoop om zijn nek reclame te maken voor zijn eigen dr. Frank-dieet. Een dieet dat volgens Renckens niet eens gebaseerd is op wetenschappelijke gronden. Dat is in strijd met de gedragsregels van de KNMG, zo meldt de artsenorganisatie.

Medische stand

In eerste instantie verklaarde de Raad de klacht van Renckens niet ontvankelijk omdat het de voorzitter van de VdtK niet als rechtstreeks belanghebbende zag. Het bestuur van de KNMG vroeg de Raad daarop om de klacht alsnog in behandeling te nemen. Dat kan het federatiebestuur doen als het belang van de medische stand in het geding is.

Niet ontvankelijk

De Raad oordeelt echter dat het verzoek van het bestuur om de onderhavige zaak toch te behandelen onvoldoende gemotiveerd was. En dus is de klacht opnieuw niet ontvankelijk verklaard.

Dr. Frank

Dr. Frank heeft opgelucht gereageerd. “Ik ben blij dat de aanklacht niet ontvankelijk is verklaard. Ik betreur het dat de heer Renckens, voorzitter van de Vereniging tegen de Kwakzalverij, bewust onwaarheden heeft verteld. Ik ben op al mijn punten in het gelijk gesteld en ik hoop dat de heer Renckens en de overige bestuursleden van de VdtK nu stoppen met het verspreiden van onwaarheden.” (KNMG – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

KNMG wijst klachtenmeldpunt af

Arts wordt jaar geschorst wegens ‘kwakzalverij’

Rechter bezorgt ‘antikwakzalvers’ strop

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.