Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kleine aanbieder CuraTwente wint kort geding van Menzis

CuraTwente, een kleine aanbieder van gehandicaptenzorg uit Enschede, heeft een kort geding gewonnen van zorgverzekeraar Menzis. De verzekeraar mag van de rechter in de aanbesteding geen minimale omzeteisen meer stellen.
Kleine aanbieder CuraTwente wint kort geding van Menzis

CuraTwente biedt aan acht mensen met een verstandelijke beperking dagbesteding. In de aanbesteding voor 2013 eiste Menzis dat het bedrijf aan minimaal vijftien mensen zorg moest bieden en dat de omzet minimaal 250.000 euro moest zijn. Bovendien moest de aanbieder minimaal 50.000 euro in kas hebben van de zorgverzekeraar. CuraTwente kon door de eisen vanwege haar kleine omvang niet meer meedoen aan de aanbesteding. Daarom stapte ze naar de burgerlijke rechter, en met succes.

Disproportionele eisen

De rechter oordeelde dat de eisen die Menzis stelt disproportioneel zijn en wees de vorderingen in zijn geheel toe. Menzis mag de omvangseisen dus niet langer stellen, meldt de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) op haar site. Inmiddels heeft Menzis een aanvullende nota van inlichtingen gepubliceerd, waarin de eisen zijn verwijderd. De termijn voor het indienen van de offerte is verschoven naar 24 augustus, 12.00 uur en de voorlopige gunningbeslissingen schuiven op naar 7 september. De uitspraak geldt niet alleen voor CuraTwente, maar voor alle aanbieders in de regio Twente, Arnhem en Groningen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Holland Venture en Menzis stoppen acht miljoen in innovatie

Winst Menzis krimpt met 86 miljoen euro

Bezuinigingen bedreigen kleinschalige woonvorm

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.