Kleine successen versnellen implementatie e-health’

Voor de implementatie van e-health is een cultuuromslag nodig. Wanneer zorgverleners en patiënten kleine successen ervaren, accepteren zij e-health sneller. Dat stelt Lilian Beijer. Zij is per 1 juli 2015 benoemd tot associate lector e-health van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) in samenwerking met de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Binnen het lectoraat wordt expliciet aandacht besteed aan het belang en de ontwikkeling van multi- en interdisciplinaire kennis over e-health.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Lilian Beijer
Foto: HAN

Waar is het lectoraat op gericht?

‘Het associate lectoraat e-health maakt deel uit van de programmalijn Zorgtechnologie van het Lectoraat Innovatie in de Care. Het lectoraat richt zich in eerste instantie op chronische – revaliderende – patiënten en op de opleidingen van het Instituut Paramedische Opleidingen van de faculteit Gezondheid, Gedrag en Maatschappij (GGM). Gezien de focus op e-health voor revalidatiepatiënten is er ook een nauwe relatie met het Centre of Expertise Sneller herstel. Het doel van het lectoraat is valorisatie, ofwel kennis delen en omzetten naar haalbare producten. Zo is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat technici en zorgprofessionals elkaars taal

0
76

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.