Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klink bespaart niets op huisartsen

Mark van Dorresteijn
De huisartsen hoeven de korting van 60 miljoen op hun tarieven niet meer terug te verdienen door goedkopere medicijnen voor te schrijven. Minister Klink van VWS gaat ervan uit dat de huisartsen er ook uit eigen beweging in slagen om hun patiënten met goedkopere recepten naar de apotheek te sturen.

Dat zei Klink gisteren in overleg met de Tweede Kamer. Zijn plan was om de huisartsen volgend jaar voor 60 miljoen te korten. Huisartsen kregen het bedrag pas als zij minder dure geneesmiddelen voorschrijven in 2010. Deze voorwaarde laat Klink nu vallen. Volgend jaar moeten de huisartsen nog steeds 60 miljoen inleveren, maar dat bedrag krijgen ze in 2011 gewoon terug.

Eigen richtlijnen

De huisartsen keerden zich tegen de prikkel om goedkoper te gaan voorschrijven. Ze willen hun patiënten het beste geneesmiddel geven, zonder daarbij aan hun eigen portemonnee te hoeven denken. Klink vertrouwt er nu ook op dat de huisartsen er in slagen de kosten te drukken als ze zich aan hun eigen richtlijnen houden. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

‘Huisartsen zullen plannen Klink wegstemmen’

Minister Klink wil huisartsen ontzien in bezuiniging

CPB: Klink rekent zich rijk

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.