Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klink bezoekt Verenigde Staten

Minister Klink van VWS is op werkbezoek in de Verenigde Staten geweest. Het bezoek stond in het teken van het concentreren van de zorg rond patiënten met chronische ziekten en kwaliteit van zorg.

Kwaliteit van chronische zorg

De minister heeft eerst Kaiser Permanente in Oakland/San Francisco bezocht. Bij deze zorgverzekeraar/zorgaanbieder heeft hij gesproken over de coördinatie van zorg rond mensen met een chronische ziekte. Daarbij gaat het onder meer over self-management, preventie en bekostiging. Ook komt het opstellen van richtlijnen en veiligheidsnormen rond kwaliteit aan de orde tijdens de verschillende gesprekken.

Internationaal Symposium

Vandaag is Klink in Washington DC op het Commonwealth fund 2008 international symposium. Hier spreekt de minister met vertegenwoordigers uit acht andere landen, waaronder zijn Britse collega-minister Johnson, aan de hand van een groot internationaal onderzoek naar het gezondheidszorgbeleid. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

400 miljoen voor chronisch zieken

Klink wil nieuwe beroepen in de zorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.