Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Klink moet niet investeren in IJsselmeerziekenhuizen’

Redactie Zorgvisie
Minister Klink van Volksgezondheid moet niet ingrijpen in de marktwerking die zich rond de IJsselmeerziekenhuizen voltrekt. Dat stelt Marc Berg, adviseur Plexus Medical Group, in een uitzending van Nova.

Berg noemt de IJsselmeerziekenhuizen ‘waarschijnlijk het eerste ziekenhuis dat het in het nieuwe zorgstelsel niet gaat redden’. In de uitzending van NOVA van 15 oktober stelt hij dat de minister niet moet ingrijpen. Berg: “Het heeft geen zin om een paar miljoen in een ziekenhuis te stoppen dat op de rand van faillissement staat. Want ook al zou je dat doen, dan zou het na twee jaar toch omvallen.” Aan het einde van de maand komt Klink met een voorstel over de toekomst van de IJsselmeerziekenhuizen.

Zorgondernemers

Nova toont in de rapportage dat verschillende gegadigden belangstelling hebben voor de ziekenhuizen. Zorgondernemer en directeur Peter de Koning van het Oogziekenhuis Zonnestraal in Lelystad zegt dat hij bij faillissement alle planbare zorg van het ziekenhuis wil overnemen. Aysel Erbudak, bestuursvoorzitter van het Slotervaartziekenhuis, vindt dat beide locaties ‘mogelijkheden bieden’. Eerder deze week zei ze de IJsselmeerziekenhuizen niet te willen overnemen, maar wel hulp te willen bieden. Ook zorgondernemer Loek Winter gaf aan geïnteresseerd te zijn. (Zorgvisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

IJsselmeerziekenhuizen zo goed als failliet

Ondernemer wil praten over IJsselmeerziekenhuizen

Onafhankelijk onderzoek naar IJsselmeerziekenhuizen

Slotervaart nieuwe raad van bestuur

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.